Suomalaiset ovat penkkiurheilijakansaa. Eniten seurattu laji sekä miesten että naisten keskuudessa on Suomessa jääkiekko. Toiseksi seuratuin laji sekä miehillä että naisilla on yleisurheilu, ja vasta kolmas sija jakaa mielipiteet. Miehet seuraavat mieluiten formuloita ja naiset hiihtoa (tulokset käyvät ilmi Sponsor Insightin tutkimuksesta 2015).

Jääkiekko on koko maailman mittakaavassa yllättävän pieni laji, ja se on suosituin urheilulaji vain kahdessa maassa, Suomessa ja Kanadassa. Sillä on toki vankka suosio myös monessa muussa maassa, kuten Slovakiassa, Tsekissä, Ruotsissa,Venäjällä, Sveitsissä, Latviassa ja Saksassa. Myös Yhdysvalloissa jääkiekko on joissakin osavaltioissa hyvin suosittua, mutta koko maan tasolla mitattuna ovat sitä suositumpia mm. baseball ja koripallo. Koska jääkiekon harrastaminen on melko kallis laji, on se harrastuksena vähemmän suosittua, ja jää monen edullisemman harrastuksen jalkoihin. Jääkiekkoa pelataan liigoissa, ja niistä tasoltaan kovimpana pidetään Yhdysvaltojen NHL-liigaa. Meillä Suomessa jääkiekkoillaan SM-liigassa, Mestiksessä sekä Suomi-sarjassa.

Yleisurheilu on toiseksi seuratuin lajimme, ja näistä juoksu- ja kävelylajeista pääsevät penkkiurheilijat nauttimaan useiden arvokisojen muodossa vuosittain, esimerkiksi olympialaisten, MM-kisojen ja EM-kisojen muodossa. Myös Ruotsi-Suomi maaottelut ovat suosittua viihdettä. Yleisurheilun lajeina ovat juoksulajit, hyppylajit, heittolajit, kävelylajit ja ottelut eli kymmen- ja seitsenottelut. Suomessa yleisurheilua kontrolloi ja hallinoi SUL (Suomen Urheiluliitto), maailmalla puolestaan IAAF (International Association of Athletics Federations).

Miesten kolmanneksi suosituin penkkiurheilulaji Formula 1 on rata-autoiluluokka, jota pidetään yksipaikkaisten kilpa-autojen luokista korkeimpana. Siinä järjestetään vuosittain maailmanmestaruussarja, jossa kilpaillaan Grand Prix -kisoissa ympäri maailmaa. Kisoissa kilpaillaan paitsi kuljettajien, myös autonvalmistajien maailmanmestaruustitteleistä. Kilpailusarjaa järjestää FIA (Federation Internationale de I’Automobile. Formula 1on suosittu urheilulaji Euroopassa ja Suomessa, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa ei juurikaan. Myös Aasian maat ovat viime vuosina lähteneet voimakkaasti mukaan Formula 1 -toimintaan ja niissä järjestetäänkin useita Grand Prix -kisoja.

Hiihto, perinteikäs talvilajimme, on etenkin suomalaisten naisten suosikkiseurattavaa, lähinnä kuitenkin talvisaikaan olosuhteiden pakosta. Hiihdossa on kuitenkin yllättävän monia lajeja, ja osaan niistä ei edes tarvita lunta (rullahiihto, vesihiihto). Hiihdon muiksi lajeiksi lasketaan perinteisen maastohiihdon lisäksi esimerkiksi mäkihyppy, alppihiihto, ampumahiihto ja nopeuslasku. Kansainvälisellä tasolla hiihtokisoja organisoi FIS (Federation Internationale de Ski) ja Suomessa Suomen Hiihtoliitto. Kilpailuja järjestetään kaikilla tasoilla paikallisista kilpailuista aina olympialaisiin asti.